Naar inhoud

Sociale investering: medische apparatuur opknappen en tegen betaalbare prijzen verkopen

Solidariteitsinvesteringen nemen een innovatieve vorm aan door aan te bieden medische apparatuur te reviseren om deze toegankelijk te maken voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

Dit initiatief, gesteund door de BNP Paribas Groep, wil een praktisch antwoord bieden op de uitdagingen van de toegang tot gezondheidszorg en medische apparatuur, in het bijzonder voor de economisch zwakkeren.

Het concept is gebaseerd op het inzamelen van gebruikte of afgedankte medische apparatuur, zoals rolstoelen, zorgbedden, prothesen en andere essentiële hulpmiddelen voor de gezondheidszorg. Deze items worden vervolgens zorgvuldig gereconditioneerd om ze weer in optimale staat te brengen en te voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen.

Eenmaal gereviseerd wordt de medische apparatuur te koop aangeboden tegen een betaalbare prijs, zodat mensen die deze apparatuur nodig hebben, maar deze zich anders vanwege financiële beperkingen niet zouden kunnen veroorloven, toegang krijgen tot essentiële hulpmiddelen. Deze aanpak combineert het economische aspect met een diep sociale dimensie en helpt de levenskwaliteit en het welzijn van de meest kwetsbaren te verbeteren.

Solidariteitsinvesteringen krijgen zo een pragmatische dimensie door direct betrokken te raken bij het oplossen van een concreet probleem en een duurzame oplossing te bieden voor onvervulde medische behoeften. Deze benadering stemt ethische en economische waarden op elkaar af en creëert een positieve impact op zowel de gezondheid van individuen als op de samenleving als geheel. Het is een benadering die het belang laat zien van sociale innovatie en toewijding aan een meer inclusieve en ondersteunende samenleving.