Naar inhoud

Les Mureaux: Siham wil een mobiele kapsalon opzetten voor gehandicapte kinderen

In de Yvelines stad Les Mureaux heeft Siham, de moeder van een autistisch kind, een innovatief concept bedacht: een mobiele kapsalon speciaal aangepast voor kinderen met een handicap.

Haar project is erop gericht om gezinnen een comfortabele en aangepaste kapperservaring te bieden, waarbij de barrières die je vaak in traditionele salons tegenkomt, worden weggenomen.

Siham is gemotiveerd door haar autistische zoon en de wens om een ruimte te creëren waar gehandicapte kinderen zich comfortabel en zelfverzekerd kunnen voelen terwijl ze de kappersservice krijgen die ze nodig hebben. Ze koos ervoor om een mobiele kapsalon te ontwerpen om toegankelijkheid en comfort centraal te stellen in haar bedrijf.

Deze mobiele kapsalon is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen met een handicap. Siham heeft aan elk detail gedacht, van de indeling van de apparatuur tot de keuze van de gebruikte producten. Ze heeft zelfs stoelen voorzien die aangepast en comfortabel zijn voor kinderen, evenals afleidingen zoals touchscreens om ze te vermaken tijdens het knippen.

Sihams passie en toewijding voor haar project wordt weerspiegeld in elk aspect van haar mobiele kapsalon. Haar doel is om een inclusieve omgeving te creëren waar elk kind zich op zijn gemak voelt en gerespecteerd wordt. Ze wil ook de maatschappij bewuster maken van de specifieke behoeften van gehandicapte kinderen en inclusie aanmoedigen.