Naar inhoud

Confederation of Family Organisations in the European Union (COFACE)

Confederatie van gezinsorganisaties in de Europese Unie (COFACE)

Wie zijn de leden van COFACE?

COFACE werd in 1958 opgericht als het Europees actiecomité van de Internationale Unie van gezinsorganisaties. Na verloop van tijd werd het onafhankelijk en in 1979 werd het een internationale vrijwillige non-profitorganisatie onder de naam Confederatie van gezinsorganisaties in de Europese Gemeenschap, en nu de Europese Unie. In juni 2016 heeft de Algemene Vergadering een nieuwe naam aangenomen: COFACE Families Europe.

Wat COFACE doet

COFACE richt zich voornamelijk op beleid en wetgeving die gevolgen hebben voor het leven van kinderen en gezinnen, met name op het gebied van sociale bescherming en integratie, bescherming van de rechten van personen met een handicap en afhankelijke personen, preventie en bestrijding van kinderarmoede, combinatie van gezins- en beroepsleven, migratie, inclusief onderwijs en opvang voor jonge kinderen, gezinsondersteunende diensten, informatie- en communicatietechnologieën, gezondheids- en consumentenbeleid en andere relevante beleidsterreinen.

COFACE Families Europe pleit voor een beleid van non-discriminatie en gelijke kansen tussen mensen en tussen gezinsvormen, en steunt specifiek beleid dat gericht is op meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen, met de nadruk op het combineren van werk, gezin en privéleven.