Naar inhoud

Biscornu, de inclusieve cateraar

Ontdek de fascinerende wereld van Biscornu, een cateringbedrijf dat de grenzen van de gastronomie overschrijdt door culinaire uitmuntendheid te combineren met sociale inclusie.

Achter de schermen van dit gastronomische huis is het personeel hard aan het werk om elke creatie een artistiek tintje te geven. Je ziet het plezier op hun gezichten, een ware ode aan de kookkunst. In het hart van dit avontuur brengen Théo, Clémence en vele anderen hun unieke expertise in elk gerecht.

Al deze uitzonderlijke talenten zijn samengekomen bij Biscornu, een pioniersbedrijf in de integratie van mensen met een handicap. Elke keukenhulp belichaamt de missie van Biscornu en laat zien dat diversiteit een onmiskenbare troef is. In een economische sector die vaak een tekort heeft aan gekwalificeerd personeel, onderscheidt Biscornu zich door kansen te bieden aan mensen die vaak worden onderschat.

Aan het roer van dit inspirerende initiatief staat Olivier Tran, oprichter van de vereniging Afuté. Zijn gedurfde visie heeft een ruimte gecreëerd waar vaardigheden op de eerste plaats komen en waar verschillen worden gevierd als een onmiskenbaar 'pluspunt'. Biscornu is niet zomaar een cateringbedrijf, het is een gemeenschap waar culinaire uitmuntendheid samenkomt met sociale integratie.

In het kader van zijn streven naar uitmuntendheid neemt Biscornu ook deel aan de Abilympics, de Paralympische handelsspelen. Mickaël Morieux, MOF, jurylid op de Abilympics en trainer emeritus, begeleidde de getalenteerde Brice Vizler naar de gouden medaille en uitmuntendheid in de categorie Bakkerij. Brice, die woont en werkt in Saint-Pierre, belichaamt het succes van inclusie en competentie.

Bij Biscornu vertelt elk gerecht een verhaal van inclusie, passie en uitmuntendheid. Het is veel meer dan een cateringbedrijf; het is een levend bewijs van de kracht van vaardigheden en diversiteit, en bewijst dat in de keuken, net als in het leven, talent het verschil maakt.

Bron hier