Naar inhoud

Beoordeling van universele toegankelijkheid in de stad dankzij een applicatie

De Axecible Brigade, een toepassing om de toegankelijkheid van openbare diensten en plaatsen te beoordelen. Een toepassing gelanceerd door de Groupement des associations de personnes handicapées du Richelieu-Yamaska (GAPHRY) in Canada.

De 27e Quebec Week van de Gehandicapten sloot haar deuren met de lancering van La Brigade Axecible. Het evenement vecht voor inclusiviteit en een omgeving die aan iedereen is aangepast, zelfs aan mensen met een handicap.

Met dit hulpmiddel, dat is gebaseerd op de regio Richelieu-Yamaska, kunnen gebruikers de 3 belangrijkste soorten toegankelijkheid in de regio beoordelen: communicatie, receptie en toegankelijkheid van gebouwen.

Burgers met een handicap kunnen nu actie ondernemen en een verschil maken voor de toegankelijkheid van de Canadese gemeenschap.



Vertegenwoordigers van de stad Granby woonden de lancering van de applicatie bij en stemden ermee in om een officiële partner van de Brigade te worden.

"De brigadiers" is de naam die gegeven wordt aan mensen met een handicap, hun familie of begeleidende volwassenen. De missie van deze groep is om degenen die verantwoordelijk zijn voor de toegankelijkheid van gebouwen bewust te maken van de positieve en negatieve aspecten van toegankelijkheid van gebouwen.



De gebouwen die momenteel toegankelijk zijn, zijn gemeentelijke gebouwen en elke brigadier kan ze bezoeken om de toegankelijkheid te noteren. Vervolgens wordt een volledig verslag gestuurd naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de toegankelijkheid.



Er is een termijn van 5 jaar gegeven om de toepassing in de Canadese regio te verankeren. Het doel voor de eerste 3 jaar is om de gemeentelijke infrastructuur te voltooien, en dan verder te gaan met scholen en centra voor gezondheidszorg en sociale dienstverlening.