Naar inhoud

Begeleid werken volgens de CCAH?

Begeleid werken wordt gebruikt om mensen met een handicap te integreren in een bedrijf. Er zijn echter veel vragen rond dit onderwerp. Het CCAH heeft besloten deze te beantwoorden door middel van een boekje.

Het CCAH heeft een boekje gepubliceerd met talrijke getuigenissen van mensen met een handicap, werkgevers en ondersteunende structuren. Deze verschillende getuigenissen werpen een licht op het supported employment systeem. Na het lezen van het boekje zult u beter begrijpen wat begeleid werken is, wat de voordelen ervan zijn, hoe dit instrument werkt, enz.

Volgens de CCAH is het voor een bedrijf om echt inclusief te worden noodzakelijk om het te begeleiden, om het te laten zien welke stappen het moet nemen, maar ook om het te bewijzen dat het daardoor als winnaar uit de bus zal komen. Daarom is begeleid werken een goede manier om het bedrijf te adviseren om inclusie op de arbeidsmarkt te bereiken.

Dankzij begeleid werken kunnen mensen met een handicap immers deelnemen aan de mainstream en gedurende een lange periode begeleid worden door een gespecialiseerde structuur, wat de kansen op een succesvolle integratie in het arbeidsproces vergroot.

Het CCAH boekje is beschikbaar op deze website, u kunt ook de replay van hun webinar over begeleid werken op deze website bekijken.