Naar inhoud

AUDIOSPOT

Een app die de stad toegankelijk maakt voor iedereen!

De Audiospot-applicatie is ontworpen om de stad voor iedereen toegankelijk te maken, in het bijzonder voor mensen met een handicap. Deze universele oplossing voor toegankelijkheid en inclusieve begeleiding kan gratis worden gedownload op de platforms iOs en Android. In samenwerking met het CCAS versterkt Orléans zijn toegankelijkheidsbeleid. De Lokale Toegankelijkheidscommissie, die samenwerkt met zestien verenigingen die verschillende soorten handicaps vertegenwoordigen, heeft geholpen om specifieke locaties en behoeften te definiëren. Audiospot, gelanceerd in Orléans, dekt 48 interessante punten, met GPS-bakens die binnen een bereik van 5 tot 15 meter kunnen worden gedetecteerd. De applicatie biedt relevante informatie over routes, tarieven, architectuur en evenementen.
Er zijn vier profielen:
- Een audiovisueel profiel geschikt voor een breed publiek, inclusief mensen met een motorische handicap.
- Een specifiek audiobeschrijvingsprofiel voor slechtzienden.
- Een visueel profiel gebaseerd op de Franse gebarentaal om de toegankelijkheid voor doven en slechthorenden met leesproblemen te verbeteren.
- Een audiovisueel profiel met vereenvoudigd Frans om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met cognitieve beperkingen.

Deze gebruikersprofielen worden aangepast aan verschillende behoeften, waardoor Orléans de eerste stad in Frankrijk is die een uitgebreide toegankelijkheidservaring biedt op openbare plaatsen. Sinds de eerste proeven drie jaar geleden, heeft de operatie €100.000 gekost en zal deze worden uitgebreid met feedback van gebruikers.

Bron : hier