Naar inhoud

Een innovatief gedeeld appartement dat binnenkort wordt gelanceerd in Rennes

Dit initiatief belooft rijk te zijn aan betekenis en hoop.

Een primeur in de regio. In het hart van het stadscentrum wordt een gebouw dat momenteel gerestaureerd wordt, klaargemaakt om een gedeelde flat te huisvesten voor zes jongeren met een handicap en zeven actieve jongeren zonder handicap, tussen 20 en 35 jaar oud.

Dit innovatieve project heeft als doel de onafhankelijkheid van jongeren met een verstandelijke beperking of autismespectrumstoornis te bevorderen en ze tegelijkertijd volledig te integreren in een inclusieve omgeving. De vereniging Fratries, vertegenwoordigd door Solène, communicatiemedewerker, zorgt ervoor dat deze jongeren in een gewone omgeving kunnen leven, samen met jongeren zonder handicap, en zo onafhankelijker worden.

De ideale locatie van deze gedeelde flat geeft de bewoners bevoorrechte toegang tot alle voorzieningen van het stadsleven. Deze woonruimte zal een echt thuis worden waar een gevoel van wederzijdse steun, delen en hoop zal heersen.

Het uiteindelijke doel van dit innovatieve project is om deze jongeren te helpen bij het vinden van een baan en ze tegelijkertijd een warme en inclusieve omgeving te bieden waarin ze zich volledig kunnen ontplooien.