Naar inhoud

Acceo: verbeterde veiligheid voor doven en slechthorenden

Tijdens de zomervakantie zet de organisatie Acceo zich in voor de veiligheid van doven en slechthorenden op stranden en op zee. Ze hebben een initiatief opgezet onder de naam "Un interprète dans la poche" ("Een tolk in je zak").

Tijdens de zomervakantie zet de organisatie Acceo zich in voor de veiligheid van doven en slechthorenden op stranden en op zee. In samenwerking met AcceoSauveteurs wordt het initiatief "Een tolk op zak" opgezet. Dit initiatief heeft als doel toegankelijkheid en veiligheid te garanderen voor de betrokken personen, maar ook voor professionals, vrijwilligers en EHBO'ers. Acceo biedt haar expertise op het gebied van toegankelijkheid aan om communicatie en begrip te bevorderen.

Toegankelijkheid staat centraal in de filosofie van Acceo, en deze actie sluit aan bij die doelstelling door het aanbieden van een tolkdienst in Franse gebarentaal (LSF) voor doven en slechthorenden. Op sociale netwerken wordt een bewustmakingscampagne gevoerd om dit initiatief te promoten, vooral omdat er in Frankrijk 6,6 miljoen slechthorenden zijn.

De Acceo-applicatie geeft eerstehulpverleners (professionals of vrijwilligers) en dove of slechthorende mensen (slachtoffers of getuigen) toegang tot een tolk. Hiervoor moeten ze de applicatie gratis downloaden op hun telefoon en de optie "SAUVETEURS" selecteren om in contact te komen met LSF-tolken, transcribenten en LfPC-coders. Deze taalexperts zullen uitwisselingen vertalen om de communicatie en veiligheid te vergemakkelijken.