Naar inhoud

A Silent Voice deel 1 door Yoshitoki Oima

De manga die Japan op zijn kop zette!

Shoko Nishimiya is doof sinds haar geboorte. Zelfs met een gehoorapparaat heeft ze moeite om gesprekken en wat er om haar heen gebeurt te verstaan. Haar vader, die bang was voor haar handicap, liet haar uiteindelijk in de steek en liet haar moeder achter om haar alleen op te voeden.
Wanneer Shoko naar een nieuwe school wordt overgeplaatst, doet ze haar best om deze handicap te overwinnen, maar ondanks haar inspanningen om in deze nieuwe omgeving te integreren, helpt niets: de vervolging neemt toe, onder leiding van Shoya Ishida, de klassenleider. Om beurten geïntrigeerd, gefascineerd en uiteindelijk geïrriteerd door dit jonge meisje dat niet met haar stem kan communiceren, besluit Shoya al zijn energie te steken in het onmogelijk maken van haar leven.
Eerst psychologisch, dan fysiek, de aanvallen van de jongen worden steeds gewelddadiger... tot de dag waarop één pestincident te veel aanleiding geeft tot een klacht van Shoko's familie en de tussenkomst van het schoolhoofd. Die dag verandert alles voor Shoya: zijn klasgenoten, die tot dan toe geen kans voorbij lieten gaan om het jonge meisje te kwellen, keren zich tegen hem en wijzen hem met de beschuldigende vinger...
A Silent Voice werd in 2011 gepubliceerd als novelle van 60 pagina's en werd door de lezers van Bessatsu Shonen Magazine (Kodansha) verkozen tot nummer 1, vóór de bestseller van dat moment in Japan, Attack of the Titans. Deze krachttoer leidde ertoe dat van de manga een serie werd gemaakt en dat het een waar sociaal fenomeen werd. Een manga als geen ander, die er op briljante wijze in slaagt om over handicaps te praten in een shonen magazine, op een eerlijke en ontroerende manier!

•Uitgever: KI-OON (22 januari 2015)
•Taal: Frans
•Paperback: 190 pagina's
•ISBN-10: 2355927715
•ISBN-13: 978-2355927713
•Afmetingen: 12 x 1,9 x 17,9 cm