Naar inhoud

The Boy Who Lived

Daniel Radcliffe, beroemd om zijn rol als Harry Potter, is de uitvoerend producent van een nieuwe documentaire die het verhaal vertelt van David Holmes, zijn stuntdubbelganger die verlamd raakte tijdens het filmen van het zevende deel in 2009.

In 2009, op de set van "Harry Potter 7", liet Daniel Radcliffe zijn understudy, David Holmes, een stunt uitvoeren. Helaas werd Holmes door een explosie tegen een muur gegooid, waardoor hij op 25-jarige leeftijd zijn nek brak en verlamd raakte aan zijn benen. Veertien jaar na deze gebeurtenis produceert de vertolker van Harry Potter een documentaire getiteld "David Holmes: The Boy Who Lived," die gepland staat voor 15 november 2023 in de Verenigde Staten op HBO en HBO Max, waarin David Holmes vertelt over zijn ervaring.

Daniel Radcliffe en zijn understudy zijn hecht bevriend geraakt. David Holmes was net 11 jaar oud toen hij werd ingehuurd als stuntman in Harry Potter. De documentaire belicht hun band, evenals beelden van de opnames en scènes uit het echte leven van David Holmes.

Daniel Radcliffe, alias Harry Potter, is niet vreemd met de uitdagingen van een goede gezondheid. Hij lijdt aan vasculaire gezichtsziekte, een zeldzame aandoening die ernstige migraine veroorzaakt. Na jaren van niet gediagnosticeerd lijden, is zijn aandoening eindelijk gediagnosticeerd en de acteur is ook van plan om het bewustzijn van deze weinig bekende aandoening te vergroten door middel van een documentaire.