Naar inhoud

Samenwerking tussen Toyota en de Zonnebloem faciliteert rolstoeltoegankelijk vervoer

Speciaal aangepaste auto's beschikbaar voor verhuur via de Nationale Vereniging de Zonnebloem, voor vervoer van mensen met fysieke beperkingen.

Recentelijk is de nieuwe Zonnebloemauto geïntroduceerd, een volledig aangepaste huurauto speciaal ontworpen voor rolstoelvervoer, gebaseerd op de Toyota Proace en omgebouwd door Welzorg Auto op Maat, een zusterbedrijf van Toyota. Dit initiatief zet zich in voor het veilig en comfortabel laten reizen van mensen in een rolstoel en er zullen dit jaar in totaal 43 van deze nieuwe Zonnebloemauto's worden ingezet.

Deze aangepaste rolstoelhuurauto's, beschikbaar via Welzorg Auto op Maat in samenwerking met de Nationale Vereniging de Zonnebloem, bieden mensen met een fysieke beperking meer mobiliteit en zelfstandigheid. Het doel is om alle Zonnebloemauto's dezelfde uitrusting en uniforme uitstraling te geven. Gedurende de komende drie jaar streven de Nederlandse Toyota-importeur Louwman & Parqui en Welzorg Auto op Maat naar betaalbaar aangepast vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking.

Indien er geen chauffeur beschikbaar is in de nabije omgeving, is het mogelijk om een beroep te doen op vrijwilligers. Dankzij donateurs van de Zonnebloem kan een betaalbare huurprijs worden gehanteerd. Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, benadrukt: "Vandaag vieren we niet alleen de nieuwe Zonnebloemauto's, maar ook de voortzetting van onze vruchtbare samenwerking met Welzorg Auto op Maat. Ik hoop dat onze deelnemers nog vele jaren kunnen genieten van prachtige uitstapjes."

De Zonnebloem staat voor inclusie van mensen met een lichamelijke beperking, terwijl de Louwman Group zich inzet voor mobiliteit voor iedereen. Eric Louwman, president van de Louwman Group, het moederbedrijf van Toyota-importeur Louwman & Parqui en Welzorg, verklaart: "Mobiliteit is van cruciaal belang voor mensen met een fysieke beperking. In een vergrijzende samenleving met toenemende maatschappelijke kosten vinden wij het essentieel dat iedereen kan deelnemen. Wij streven naar zelfbeschikking en mobiliteitsvrijheid voor iedereen."

De Zonnebloemauto belichaamt deze inzet. Wij zijn dan ook trots en verheugd over onze langdurige samenwerking met de Zonnebloem.

Voor meer informatie klik hier