Naar inhoud

Ben je rolstoelgebruiker? Word een ambassadeur voor toegankelijkheid

Het Open4All-project is een platform dat bedrijven aanmoedigt om toegankelijk te worden en onze waarden van openheid, inclusie en toegankelijkheid te delen.

Oproep aan alle mensen met een handicap, vooral rolstoelgebruikers: neem contact met ons op zodat we samen de Brusselse winkels toegankelijker, gastvrijer en inclusiever kunnen maken.

Als ambassadeur ? 
Je speelt een belangrijke rol in het bevorderen van toegankelijkheid in je buurt. Hier lees je hoe je kunt helpen :

  • Winkels identificeren die toegankelijk kunnen worden gemaakt : Gebruik onze mobiele app om twee foto's te maken van de zaak in kwestie (gevel en drempel) en registreer de contactgegevens van de winkelier. Deze eerste stap is cruciaal voor het beoordelen van de toegankelijkheidsbehoeften.
  • De installatie van hellingen bevorderen : Moedig lokale bedrijven actief aan om hellingen te installeren zodat ze toegankelijk worden voor iedereen. Jouw inzet is de sleutel tot bewustwording onder eigenaren en een proactieve benadering van toegankelijkheid.
  • Het installatieproces bewaken : Follow-up vanaf het moment dat u de oprit bestelt tot het moment dat deze is geïnstalleerd.
  • Deelname aan lokale evenementen : Vertegenwoordig Open4All op lokale toegankelijkheidsevenementen. Dit is een unieke kans om de gemeenschap bewust te maken van toegankelijkheidskwesties en onze missie te promoten.
  • Feedback en suggesties geven : Jouw feedback is van onschatbare waarde om onze aanpak te verbeteren en beter aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen. Jouw ervaring als ambassadeur is cruciaal voor het succes van Open4All.
Door deze ambassadeursrol te aanvaarden, word je een speler van onschatbare waarde in het bevorderen van de toegankelijkheid van winkels. Je levert een directe bijdrage aan het creëren van een inclusieve omgeving voor iedereen.

Als je geïnteresseerd bent in dit voorstel, neem dan contact met ons op via open4all@autonomia.org en we bespreken graag hoe we kunnen samenwerken. Als vrijwilliger kan een vergoeding worden overwogen.


Als winkeliers ? 
De voordelen van deelname aan het Open4All project :
Inclusie: Door hellingbanen te installeren, stimuleer je de inclusie van een groter aantal klanten.
Zichtbaarheid: Uw bedrijf wordt onder de aandacht gebracht van een aandachtig publiek dat gevoelig is voor de kwaliteit van uw onthaal. Door uw aanwezigheid op ons portaal kunnen klanten uw bedrijf ontdekken en begrijpen welke inspanningen u levert om een omgeving te creëren die voor iedereen toegankelijk is.
Sociaal engagement: Laat zien dat u zich inzet voor inclusie en gelijkheid. Je bedrijf wordt opgenomen in onze speciale database van toegankelijke etablissementen, die het voortdurend zal promoten. Bovendien zal het gebruik van onze sticker op je raam de aandacht van klanten trekken en je betrokkenheid bij inclusie benadrukken.
Klantenwerving: Door toegankelijkheid aan te bieden en te benadrukken, trekt u nieuwe klanten aan die op zoek zijn naar plaatsen die aan hun behoeften zijn aangepast.
Bezoek Open4All.eu en samen kunnen we een meer inclusieve samenleving creëren.